hero

Masterclass Redisigning Eindhoven Air Traffic

12 februari 2018

 

De luchtverkeersleiding van de vliegbasis Eindhoven organiseert in maart een masterclass genaamd ‘Redesigning Eindhoven Air Traffic’. Samen met omwonenden wil vliegbasis Eindhoven onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om geluidshinder te beperken. In de 3-daagse masterclass gaan deelnemers samen met een luchtverkeersleider, piloot en social designer aan de slag om ideeën te bedenken die geluidhinder kunnen beperken. In dit unieke project wordt kennis vanuit de luchtvaart gecombineerd met kennis vanaf de ‘grond’ en social design.

 

Majoor Marcel de Pee, luchtverkeersleider, vertelt: “vliegroutes worden doorgaans ‘top-down’ ontworpen, als op- en afritten tussen de snelwegen in de lucht en het vliegveld. De ligging van die routes bepaalt voor een groot deel de ervaren geluidshinder op de grond. Tijdens gesprekken met omwonenden over dit onderwerp worden regelmatig vragen gesteld als ‘Waarom maken jullie die bocht boven een woonwijk, en niet gewoon een paar honderd meter verderop over dat bos?’ Vaak is daar een goede reden voor, want de luchtvaart is, zowel vanuit luchtvaartveiligheid maar ook vanuit milieuregelgeving, aan een heleboel regels gebonden. Maar dat is niet altijd zo. Ook binnen al die complexe regels is er ruimte om het beter te doen. Daaruit is in de werkgroep Innovatie het idee ontstaan om die routes eens ‘bottom-up’ te bekijken. Samen met alle betrokkenen: de omwonenden, de luchtverkeersleiding, piloten en geluidsspecialisten. Als daaruit blijkt dat we inderdaad een bocht over dat bos kunnen vliegen, dan gaan we dat gewoon doen.”

 

Aanmelden voor de masterclass en meer informatie vindt u op: https://www.defensie.nl/masterclassluchtmacht

 

 

 

 

Toon alles

Meer nieuws

9 januari 2020

HEYDAY nodigt u uit!

Sinds dit najaar nemen we vanuit HEYDAY met een voetbalteam deel aan de Powerleague competitie in Eindhoven. Voor het volgende seizoen dat medio januari 2020 start zijn we nog op zoek naar enthousiaste medewerkers uit de directe werkomgeving die graag (weer) eens een potje ballen en zo ook kennismak...

Bekijk

8 januari 2020

Aspire Airport Lounge

Bekijk