Claranet kondigt nieuw Cyber Security-event aan: ‘NIS2 – nog een half jaar te gaan!’

In de snel evoluerende digitale wereld is de veiligheid van onze netwerken en informatiesystemen van vitaal belang. Om deze veiligheid te waarborgen, heeft de Europese Unie de herziene Netwerk en Informatiesystemen Directive 2022/0383 geïntroduceerd, ook bekend als "NIS2". NIS2 brengt belangrijke wijzigingen met zich mee ten opzichte van de oorspronkelijke NIS-richtlijn en legt de nadruk op het versterken van de digitale veiligheid in Europa. NIS2 wordt in oktober 2024 van kracht* en er is dus nog 12 maanden te gaan om te zorgen dat jouw organisatie er klaar voor is!

Op 18 april 2024 organiseert Claranet (gevestigd op Flight Forum) in samenwerking met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) het jaarlijkse Cyber Security Event. Dit jaar staat het event in het teken van “NIS2 – nog één jaar te gaan!”. In één middag leer je handvatten om jouw organisatie voor te bereiden en een duidelijk beeld te krijgen wat er moet gebeuren. Geen zware juridische kost maar een concrete behapbare lijst met de belangrijkste acties die ervoor zorgen dat je direct aan de slag kan en ook een duidelijke roadmap kunt schetsen voor jouw organisatie en collega’s.

Sprekers
Community Manager van het CWB Lisette Oosterbosch zal een keynote geven en ingaan op de ketenverantwoordelijkheid binnen de (maak)industrie. Daarna zal Business Development Manager bij Fortinet Jasper Wubben ingaan op de uitdagingen rondom OT-security en de valkuilen daarvan doornemen. Binnenkort zullen we de derde spreker bekend maken.

Alles op​​ een​​​ rij​​

  • Cyber Security Event; ‘NIS2 – nog een half jaar te gaan!’
  • Datum: 18 april 2024
  • Tijd: 13:30 – 17:00 uur
  • Locatie: Mikrocentrum Veldhoven

Meer info en aanmelden